Ny mårumvej 260, 3200 Helsinge
+45 51880528
info@organomano.dk

Cremer

Sund indeni - smuk udenpå

Sovs er ude – creme er det nye sort, i hvertifald hjemme hos mig og jeg anbefaler det til alle mine kunder. Ingen frokost eller middag uden creme. Jeg er stor fortaler for tallerkenmodellen der hedder halvdelen af tallerknen loades med grøntsager (vitaminer, mineraler og proteiner), den anden halvdel med ligedele creme og lige dele fisk eller kylling. Er du vegetar/veganer giver det sig selv. Kød er ikke bandlyst hos mig, men vi spiser det kun en gang hver 14. dag, ca. Kød er svært for dine tarme at fordøje og kan ofte være en af mange årsager til at din fordøjelse ikke er i top form. Kylling og fisk er nemmere optagelige fødevarer i dit system, er gode kilder til vitaminer og mineraler, gode olier og næringsrigt, men er ikke en fødevare vi nødvendigvis skal indtage hver dag.

Nå men tilbage til cremen! Der findes et hav af super lækre cremer og de kommer i de lækreste farver, som bare er som slik for dine sanser. Jeg har i længere tid eksperimenteret med grundopskriften til den lækreste hummus, og tro mig det har taget tid at finde den rigtige smagsoplevelse, konsistens og farve, men nu står den lige i skabet og den skal du selvfølgelig ha! Denne grundopskrift kan bruges som den er eller du kan eksperimentere med at komme flere eller andre urter, grønsager osv i. Når jeg er uopfindsom og det skal gå stærkt er det denne jeg laver hver gang, da den passer til alle salater, fisk og kylling.

Jeg bruger også tit cremer som dip til knækbrød og grøntsagsstænger eller som smørepålæg på stenalderbrød, wraps osv.. Smager fantastisk og er et nærende måltid i sig selv.

Hummus Original

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter

Ingredienser

  • 1 dåse Kikærter
  • 1 dåse Hvide bønner
  • 2 fed Hvidløg
  • 3-4 spks Tahin
  • 1-1 1/2 saft Citron
  • 1 knivspids Havsalt

Sådan gør du

  1. Hæld kikærter inkl væde i en blender. Hæld bønnerne uden væde i blenderen. Kom alle de øvrige ingredienser i og kør til det er en fin blandet cremet masse. Smag til om der skal mere salt og citron i.

Opskriftsnoter

Hummus kan bruges til alt!

Rødbedecreme med peberrod

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter

Ingredienser

  • 4 Håndfulde Cashewnødder
  • 3-4 Rødbeder
  • 2 fed Hvidløg
  • 2 cm Peberrod
  • 1/2 - 1 Citron
  • 5 spks Olivenolie
  • 1 spks Balsamico
  • 1 knivspids Havsalt

Sådan gør du

  1. Læg cashewnødder i blød i vand i ca 2 timer i køleskabet. Vask/skrub rødbederne, skrællen bevares. Skær en halv citron i mindre stykker med skræl. Kom alle ingredienser i blenderen og kør til en fin masse. Smag til med salt, evt. mere peberrod, citron og hvidløg.

Gulerodscreme

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 25 minutter

Ingredienser

  • 3 store Gulerødder
  • 1 fed Hvidløg
  • 1/2 saft Appelsin
  • 1 tsk Spidskommen
  • 1 tsk Gurkemeje
  • 1/2 revet skal af citron

Sådan gør du

  1. Rens gulerødderne og skær dem i små stykker. Kog dem i en smule vand til de er møre. Kom gulerødderne og resten af ingredienserne i en blender og kør til det er en fin fast masse. Smag til.

Hummus - Wild star version 🙂

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter

Ingredienser

  • 1 dåse Kikærter
  • 1 dåse Hvide bønner
  • 3 fed Hvidløg
  • 3-4 spks Tahin
  • 1 - 1 1/2 saft Citron
  • 1 spks Gurkemeje
  • 1 tsk Cayenne Peber
  • 1 Gulerod
  • 1 knivspids Havsalt

Sådan gør du

  1. Kom kikærter inkl. væde op i en blender. Tilsæt hvide bønner uden væde og kom resten af ingredienserne i. Kør til en jævn fast masse. Smag til.

Krydderurte pesto

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter

Ingredienser

  • 1 Bundt Friske krydderurter ( basilikum, persille, grønkål osv)
  • 2 fed Hvidløg
  • 3 spks Valnødder
  • 1 dl Olivenolie
  • 1/2 saft Citron

Sådan gør du

  1. Alle ingredienser blendes til de er samlet. Smag evt til med salt og citron.