Ny mårumvej 260, 3200 Helsinge
+45 51880528
info@organomano.dk

Snacks og søde sager

Sund indeni - smuk udenpå


Her er lidt opskrifter til den søde tand og nogle hurtige snacks, hvis sulten kommer snigende imellem måltiderne.

De søde sager er fyldt med gode sager vitaminer, mineraler og proteiner, men de søde sager er også fyldt med sunde og nærende fedtstoffer, som i overforbrug vil øge kiloen på vægten….Tag mandler feks, de er jo super sunde, men spiser du mere end en lille håndfuld hver dag sætter de sig på sidebenene.

Kokos kugler

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 20 kugler

Ingredienser

  • 500 g Dadler uden sten
  • 250 g Mandler
  • 1 spks Rå kakao pulver
  • 3 spks Revet kokos

Sådan gør du

  1. Blend mandlerne i en blender til en fin mel. Kom dem over i en skål. Blend dadlerne lidt af gangen i en blender og kom dem over i skålen sammen med mandlerne. Tilsæt kakao og kokos og ælt det sammen til en fast masse med hænderne. Form små mundrette kugler.

    Kugler kan nu rulles i flere forskellige slags krymmel. Jeg plejer at lave 2 eller 3 forskellige slags, så der er lidt at vælge imellem. Mine personlige favoritter er lakrids pulver, frysetørret hindbær og revet kokos. Men der er masser af valgmuligheder så prøv dig frem. Matcha the pulver er også fantastisk at rulle de små kugler i!

    Læg dine færdige kugler i patentglas med låg og sæt i køleskabet.

Opskriftsnoter

Jeg laver ALTID dobbelt portion, da de forsvinder på mystisk vis, meget hurtigt!

Snicker slice

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 20 stk

Ingredienser

  • 250 g Dadler uden sten
  • 100 g Mandelspåner
  • 3 spks Peanutbutter
  • 3 spks Mandelmælk
  • 1 spks Vaniljeessens
  • 1 plade God smelte chokolade

Sådan gør du

  1. Blend dadler fint i en blender. Kom over i en skål og tilsæt resten af ingredienserne. Kom bagepapir i en firkantet kageform og pres massen godt sammen i hele formen. Smelt en god økologisk 70-80% smeltechokolade og hæld din smeltede chokolade henover massen, drys evt med kokos Tadaaaaa! Ind i køleskabet i ca. 30 minutter. Jeg valgte at putte mandelspåner i massen men hasselnødder, valnødder eller hvad du har lyst står dig frit for, det er med til at gi et knas

Nicecream

Tilb. tid 5 minutter
Antal 1 person

Ingredienser

  • 2 Frosne Bananer
  • 1 Håndfuld Frosne bær
  • 5 isterninger Kokosmælk
  • 1 dl Mandelmælk

Sådan gør du

  1. Kom altid våde varer i blenderen først, så maskinen har noget blødt i bunden ved skæreknivene. Kom derfor førts mandelmælken i blenderen og derefter  alle de andre ingredienser. Blend til det er blandet godt til en tyk cremet masse. Hæld over i en skål og spis med det samme. Afhængigt af hvad du vælger af bær, kan du anvende forskellige toppings som revet kokos, frysetørret hindbær, hakkede mandler osv.


    Mine yndlings bær i nicecreme er : Blåbær, jordbær, kiwi, stikkelsbær, brombær, mango og brombær.

Opskriftsnoter

Efter jeg opdagede nicecream, var jeg solgt til is! Det er vigtigt altid at have frosne bananer i fryseren. Jeg deler en banan i flere stykker og fryser dem ned sådan. Så er det nemmere altid at kunne lave smoothies, nicecream og andet.
Hav altid frosne bær i fryseren så du kan veksle din nicecream efter dine lyster. Jeg anvender en isterningebakke til at fryse min kokosmælk ned. Så er det nemt at tage en isterning ad gangen.

Fiber & energibarer

Antal 10 stk

Ingredienser

  • 1 håndfuld Mandler
  • 2 spks hørfrø
  • 2 spks Chiafrø
  • 2 spks Rå kakaopulver
  • 2 spks Kokosolie
  • 3 stk Dadler uden sten
  • 3 stk Abrikoser

Sådan gør du

  1. Koma lle ingredienserne i en blender og kør til en fast og fin masse. Smør et ildfast fad med lidt kokosolie og kom massen ned i fadet. Press massen ned i fadet og glat overfladen ud. Sæt fadet i køleskabet i en times tid. Skær massen ud i små barer.

Gulerødder med tahin

Forb. tid 5 minutter

Ingredienser

  • 10 stk Gulerødder
  • 3 spks Tahin

Sådan gør du

  1. Skyl gulerødderne og del dem i stænger. Jeg elsker skrællen bliver på gulerødderne, da der sidder mange vitaminer her. Anvend tahin som dyppelse/dip.


    Når gulerødder spises med sundt fedtstof, som tahin i det her tilfælde, frigiver du A-vitaminet i guleroden. C-vitaminet og karoten forstærkes og du får derfor mange flere vitaminer ud af den orange snack sammen med Tahin. Og så smager det helt fantastiskt!

Palæobrød med hummus

Antal 1 Brød

Ingredienser

  • 4 Æg
  • 3 Gulerødder
  • 1 spks Kokosolie
  • 100 g Græskarkerner
  • 100 g Mandler
  • 100 g Hele hampefrø
  • 100 g Chiafrø
  • 1 knivspids Havsalt
  • Husk

Sådan gør du

  1. Blend æg og olie i en blender og kør til massen er jævn. Kom alle ingredienser i og kør til alt er groft hakket. Bland revet gulerod i massen. Kom Husk i til massen binder. Dejen kommes i en smurt form og bages i ovnen i ca. 1 time ved 150 g.


    Lad brødet køle af og skær en skive som du evt. smør med hummus (se tidligere opskrifter.)

Opskriftsnoter

Guleroden kan erstattes med squash, broccoli, spinat osv. Vil du hellere have en sød version, så udelad grøntsagerne og kom tranebær eller rosiner i, lidt kanel og kardomme i.